Közép-Nyírségi Fejlesztési Egyesület
                                                                                                                                                                   
- Már megvásárolható az első magyar tervezésű és gyártású Mastiff Cargobike! www.mastiffcargobike.com - Regisztrálja vállalkozását, termékét vagy szolgáltatását Ön is honlapunkon! - Látogassa meg Baktalórántházán működő Recikliműhely szolgáltatásunkat!
CímlapTermékekAdatbázis 



Hírek



"Gördülj Velünk" kerékpáros rendezvény


A Közép-Nyírségi Fejlesztési Egyesület biztonságos kerékpározás, egészséges életmódra nevelés témakörben VP LEADER pályázat keretében rendezvényt valósított meg. A pályázat keretében egy db kétnapos kisközösségi rendezvény került megvalósításra. A rendezvény célja a helyi lakosság életminőségének javítása, egészséges életmódra nevelés, kerékpáros közlekedés népszerűsítése. A rendezvény további célja ismeretek terjesztése a biztonságos közlekedés érdekében. A rendezvény lebonyolításában a projektgazda Egyesület szorosan együttműködött Baktalórántháza Város Önkormányzatával, a helyi Kisebbségi Önkormányzattal, a Polgárőrség Városi Egyesületével, a Baktalórántháza és Térsége Szolgáltató Szociális Szövetkezettel, a Baktalórántháza Közösség-és Városfejlesztő Egyesülettel. A rendezvényen megjelenítésre került 1 db a településen és a térségben elérhető szolgáltatás (Közép-Nyírségi Önkormányzati Többcélú Kistérségi Társulás – Re-Cikli kerékpárjavító műhely), valamint a helyi Baktalórántháza és Térsége Szolgáltató Szociális Szövetkezet által gyártott 3 db teherkerékpár. A résztvevők kipróbálhatták az elektromos meghajtású modern teherkerékpárt is. A  résztvevők hagyományőrző jelleggel kézműves foglalkozáson vehettek részt, sajátíthatták el hagyományos kézműves jelleggel készült étel készítését.

A rendezvényen egy db profi kerékpáros (Majoros János trial bemutató) előadó szórakoztatta a megjelenteket hajmeresztő mutatványaival. Kísérő programként minden korosztály igényét kielégítő programok, mint kerekesszékes akadálypálya, bringó-hintó, rendőrség által felállított KRESZ ügyességi pálya, KRESZ teszt várták a résztvevőket. A program biztosított kerékpár kipróbálási lehetőséget is, de a saját kerékpárral érkezők is megmérethették magukat az ügyességi pályákon. Az iskolás korúak között nagyon népszerű volt a program, hiszen a hátrányos helyzetű családok és gyerekek esetében viszonylag kevés saját kerékpár áll rendelkezésre az otthonokban. A rendezvény második napján térségi kerékpártúra került megvalósításra Baktalórántháza-Nyírkércs-Nyírjákó-Rohod- Vaja- Rohod-Nyírjákó-Nyírkércs-Baktalórántháza útvonalon.

A projekt azonosítószáma: 3350255313

Támogatási összeg: 0,5 millió Ft

Nagy Gábor elnök





                    HÍR KÜLDÉSE
Menü
  • Hasznos információk
  • Események
  • Dokumentumtár
  • Archívum

  • Támogatók
    bgazrt.hu

    Elérhetőségeink
    Közép-Nyírségi Fejlesztési Egyesület

    Tel.: 06-42/550-008, mobil 06-20-475-66-07

    Cím: 4541 Nyírjákó, Fő u. 10.

    E-mail: kozepnyirsegi@gmail.com


    Partnereink